Planning approved in Lewes

20/04/2016, in Planning

Planning has been granted for a new bay window roof and rear extension to an Edwardian house in Lewes, East Sussex.

The house borders a nature reserve and is within the South Downs National Park where permitted development rights are restricted and changes to existing roofs require planning permission.

The new pitched roof over the front bay window will solve problems with water ingress during periods of heavy rain and the rear extension will accommodate a shower room, cloak room and utility area so that the kitchen can be remodelled to open out directly onto a rear courtyard.

The new extension is to be clad in Siberian Larch timber with black slate tiles to the pitched roof and the garden will be landscaped to create a private seating area with built-in barbecue.

Internal walls will be opened up to allow views from the living room through the kitchen and into the garden. This will create an open plan living arrangement perfectly suited to family life.

Construction is due to start this summer.